Monday, November 30, 2015

Onomàstica de Valls i els seus agregats de Fontscaldes, Masmolets i Picamoixons

http://www.onomastica.cat/news/presentacio-del-llibre-onomastica-de-valls-i-els-seus-agregats-de-fontscaldes-masmolets-i-picam


L’Institut d’Estudis Vallencs i l’Institut d’Estudis Catalans es informen de la presentació del llibre Onomàstica de Valls i els seus agregats de Fontscaldes, Masmolets i Picamoixons, de Miquel S. Jassans i Moisés Selfa, a càrrec del filòleg Josep M. Pallàs Guasch.

L’acte comptarà amb l’assistència de Josep Moran Ocerinjauregui i de Joan Anton Rabella Ribas, director i cap respectivament de l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans, i tindrà lloc el divendres 23 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre a la Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs (carrer Jaume Huguet 1, Valls).


Autor: Jassans, Miquel S. ; Selfa, Moisès

Onomàstica de Valls i els seus agregats de Fontscaldes, Masmulets i Picamoixons / Miquel S. Jassans i Moisés Selfa ; [l'edició d'aquesta obra ha estat a cura de Josep Moran i Ocerinjauregui]

Data d'edició: 2015
Descripció física: 394 p. ; 24 cm
Entitats: Institut d'Estudis Catalans. Secció Filològica
ISBN: 978-84-9965-270-2
Col·lecció: Treballs de l'Oficina d'Onomàstica ; 25
Editorial: IEC
Resum
Miquel S. Jassans i Moisès Selfa, que tenen una llarga experiència en la realització de monografies onomàstiques, com les de Poboleda, Colldejou, Duesaigües i la Bisbal d’Empordà en aquesta mateixa col•lecció, han continuat la tasca investigadora amb l’anàlisi de la toponímia i l’antroponímia de Valls i dels seus agregats, Fontscaldes, Masmulets i Picamoixons. Aquest treball és una bona mostra dels fruits que ha donat l’aplicació de la metodologia de recerca onomàstica de Ramon Amigó, a qui està dedicat el llibre. L’estudi combina el treball de camp amb la recerca documental per aconseguir una obra molt completa, que va més enllà del que seria estrictament un estudi onomàstic i que s’endinsa en la geografia i la història de Valls i dels seus agregats.

No comments:

Post a Comment