Friday, October 19, 2018

Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju pirmo Baltu balvu saņem profesore un valodniece Laimute Balode

link

2018. gada 3. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču (Linas Linkevičius), kas Rīgā ieradies darba vizītē. Dāvinājumā Tautas grāmatu plauktam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā L. Linkevičs pasniedza grāmatu “Neredzētā Lietuva” (“Neregėta Lietuva”). Svinīgā pasākumā kā pirmās Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju Baltu balvu saņēmēju ārlietu ministri sveica profesori un valodnieci Laimuti Balodi par viņas neatsveramo ieguldījumu Baltu mantojuma saglabāšanā.

Divpusējās tikšanās laikā ārlietu ministri pārrunāja aktuālos divpusējos jautājumus, reģionālo enerģētikas un transporta projektu ieviešanu, kā arī apsprieda sadarbības drošības jomā paplašināšanas iespējas. Sarunā tika apspriesta arī abu valstu sadarbība savu interešu aizstāvībā nākamajā ES daudzgadu budžetā un Eiropas nākotne.

Pasniedzot Baltu balvu, Latvijas ārlietu ministrs pateicās Laimutei Balodei par gadu gaitā veiktajiem akadēmiskajiem pētījumiem baltu valodniecībā un ieguldījumu lietuviešu valodas un kultūras attīstībā Latvijā. Abi ministri atzīmēja, ka Laimute Balode bija vienīgā pretendente, kuru balvai izvirzīja gan Lietuvas, gan Latvijas puse.

No comments:

Post a Comment