Tuesday, June 24, 2014

Recull de noms de Portbou (i un repertori d’altres de la rodalia)


http://www.udg.edu/fll/Noticies/Arxiudenoticies/tabid/2438/language/ca-ES/Default.aspx?p=37814

Sinopsi

Recull de noms de Portbou (i un repertori d’altres de la rodalia) és un estudi dels noms presents i pretèrits de Portbou. Topònims i antropònims (sobrenoms) han estat pouats de les fonts escrites i de les fonts orals per resseguir-ne l’evolució al llarg de les generacions que n’han fet ús.
Tanmateix, la recerca de noms portbouencs en les fonts escrites ha comportat la troballa d’una gran quantitat d’altres noms de l’Alt Empordà (Colera, Rabós, Llançà, el Port de la Selva, la Selva de Mar, la Vall de Santa Creu, Cadaqués, Garriguella…), que han estat també recollits i transcrits en un capítol especial. 
L’objectiu d’aquesta obra, que se suma als treballs impulsats des de la Societat d’Onomàstica, no és sinó contribuir a l’estudi, la divulgació i la salvaguarda del patrimoni lingüisticocultural que són els noms de lloc i de persona.
La presentació del llibre tindrà lloc el dissabte 17 de maig, a les 18h, al centre cívic “Ca l’Herrero” de Portbou. En l’acte intervindran: Josep Lluís Salas, alcalde de Portbou, Joan Gubert, cronista local i regidor de l’Ajuntament de Portbou, Joan Tort, geògraf i president de la Societat d’Onomàstica, i Anna-Maria Corredor, autora del llibre.





http://www.onomastica.cat/novelty/recull-de-noms-de-portbou-i-un-repertori-d%E2%80%99altres-de-la-rodalia-d%E2%80%99annamaria-corredor-plaja

Recull de noms de Portbou (i un repertori d'altres de la rodalia) és un estudi dels noms presents i pretèrits de Portbou. Topònims i antropònims (sobrenoms) han estat pouats de les fonts escrites i de les fonts orals per resseguir-ne l'evolució al llarg de les generacions que n'han fet ús. Els noms no són fortuïts, tots tenen la seva motivació, de vegades transparent, i altres cops, perquè son antics noms que han anat patint transformacions, incopsable.
 
Tanmateix, la recerca de noms portbouencs en les fonts escrites ha comportat la troballa d'una gran quantitat d'altres noms de l'Alt Empordà (Colera, Rabós, Llançà, el Port de la Selva, la Selva de Mar, la Vall de Santa Creu, Cadaqués, Garriguella...), que han estat també recollits i transcrits en un capítol especial.
 
L'objectiu d'aquesta obra, que se suma als treballs impulsats des de la Societat d'Onomàstica, no és sinó contribuir a l'estudi, la divulgació i la salvaguarda del patrimoni lingüisticocultural que són els nostres noms de lloc i de persona.
 
Anna-Maria Corredor Plaja (Pals, 1959) és llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona i doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professora del Departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Girona (annamaria.corredor@udg.edu).
 
Recull de noms de Portbou (i un repertori d'altres de la rodalia)
Anna-Maria Corredor Plaja
359 pp. + dos mapes desplegables
Brau Edicions (www.brauedicions.com)
Editat amb el suport de: Societat d'Onomàstica, Departament de Filologia i Comunicació (Universitat de Girona), Fundació Albert Tomàs i Bassols, Diputació de Girona, Ajuntament de Portbou.
Figueres, 2014
ISBN: 978-84-15885-02-3
PVP: 15 euros
 
Punts de venda:
Oficina de Turisme de Portbou (turisme@portbou.cat)
Llibreria Martinench (Plaça del Mercat, 3 Portbou. Tel. 972 390 135)
Oficina de Turisme de Llançà (evidal@llanca.cat)
Llibreria Gros (Port de Llançà. Tel. 972 380 022)
Llibreria Margot's (El Port de la Selva. Tel. 972 387 379)
Llibreria 22 (Girona: llibreria22@llibreria22.net)
Llibreria Empúries (Girona: http://www.troa.es/librerias/girona-empuries_13‎)
Estanc de Colera (Pl. Pi i Margall, 4. Tel. 972 389 058)
Llibreria L’Auca (Carrer Peralada, 51, Figueres. Tel. 972 509 053)
Llibreria Josemi (Carrer dels Fossos, 14, Figueres. Tel. 972 507 382)

No comments:

Post a Comment