Wednesday, November 22, 2017

El lingüista Ignasi Muntaner fa una xerrada sobre “La toponímia de Ribes”

CPNL

Muntaner va reivindicar la riquesa que ens aporten els topònims i la connexió que tenen amb la nostra història i la dels nostres avantpassats.



El 14 de novembre passat, alumnat dels cursos de català i de l'Escola de Persones Adultes, participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) i públic en general de Sant Pere de Ribes van poder gaudir de la xerrada "La toponímia de Ribes".
Ignasi Muntaner, membre de l'Institut d'Estudis Penedesencs, lingüista i escriptor va ser l'encarregat d'explicar  per què alguns indrets, masies i carrers de Ribes es diuen com es diuen i quin n'és l'origen.  En la xerrada va explicar que alguns d'aquests noms es poden documentar des de fa 1000 anys  i que d'altres són molt més recents.
Muntaner va reivindicar la riquesa que ens aporten aquests topònims i la connexió que tenen amb la nostra història i la dels nostres avantpassats. Sens dubte, un patrimoni que cal conèixer i conservar.
L'acte va tenir lloc al Centre Cultural El Local, de Sant Pere de Ribes, que ha estat remodelat i reobert enguany, i estava organitzat per la regidoria de Cultura, el Servei de Català i l'Escola de Persones Adultes, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Penedesencs.

No comments:

Post a Comment