Friday, December 19, 2014

Naamwedstrijd doopt nieuw gemeentehuis om tot .. 'Gemeentehuis' | Persinfo

Naamwedstrijd doopt nieuw gemeentehuis om tot .. 'Gemeentehuis' | PersinfoHet nieuwe administratieve centrum met bibliotheek zal officieel in mei 2015 worden geopend.

TERNAT - De naamwedstrijd die de gemeente Ternat uitschreef in het kader van de bouw van het nieuwe gemeentehuis kende gisterenavond een opmerkelijk slot. De keuze van de jury uit alle inzendingen was immers best wel verrassend te noemen, of net niet?
Het gemeentebestuur van Ternat schreef eerder dit jaar een wedstrijd uit waaraan alle Ternatenaren konden deelnemen. Doel was een naam vinden voor het het nieuwe administratieve centrum van Ternat dat arbeiders momenteel bouwen zijn naast het het huidige gemeentehuis 'Kasteel De Mot'. In ruil voor de creativiteit werd de winnaar van de naamwedstrijd 150 euro beloofd.
Uit de bijna veertig inzendingen met daartussen onder andere 'Glazen Huis' en 'Het Witte Huis' werd uiteindelijk voor de eenvoudige maar veelzeggende naam 'Gemeentehuis' gekozen. Twee Ternattenaren die deze naam instuurden kregen hiervoor gisterenavond elk een cheque van 75 euro.
Daarnaast organiseerde de gemeente ook een wedstrijd voor het logo van het nieuw administratief centrum.The Factory Brussels, het communicatiebedrijf dat de huisstijl zal ontwikkelen, stelde een shortlist van 5 samen uit de 34 inzendingen. Een jury koos quasi unaniem voor het ontwerp (foto onder) van Kathleen Van Vaerenbergh. Zoals vele andere voorstellen verbeeldt haar ontwerp ook de drie-eenheid van drie gemeenten, en de verschillende dimensies sociaal, cultureel en het aspect water. Maar het winnende ontwerp brengt de verbondenheid en de eenheid in verscheidenheid sterker tot uitdrukking. Ook de knipoog naar de Ring kon de jury waarderen. Het ontwerp van Kathleen inspireerde één van de juryleden ook tot de mooie metafoor dat 'Ternat een juweeltje is aan de rand van Brussel'. Kathleen ontving als prijs een cheque van 300 euro uit handen van Kathleen Platteau, Ternats schepen van cultuur.
Archief

No comments:

Post a Comment