Thursday, May 18, 2017

Sortida toponímica a Osor i els seus voltants

Societat d'Onomastica

El passat dissabte 6 de maig va tenir lloc la segona sortida toponímica de la Societat a Osor. Aquesta activitat, exclusiva per als socis, és una de les noves propostes de l’actual junta per dinamitzar la Societat, trepitjant el territori acompanyats d’especialistes de la zona i posant en relació estudiosos d’onomàstica. El guia de la sortida va ser Fèlix Bruguera, d’Osor, membre de la Societat i especialista en la toponímia del territori.

La visita  va començar al nucli urbà d’Osor, fent una volta a tota la vila, descobrint la seva història, la seva cultura i la toponímia, com Osor, La Selva, Les Guilleries, la Mines, riera de la Noguerola o de les Ribes, font del Borrell, carrer i plaça del Verger, camí de Cercenedes, camí del Ripoll i del Sobirà, camí d’Anglès, torre de Recs, el Poblet, pujada de l’Església, can Becaina, la Plaça, la plaça Vella, can Pardalet Vell, els Nínxols, pont dels Soldats, la Trona, Puig-rodon, carrer de França, carrer Arbreda, el Pont, el pont de les Discòrdies, carrer Major, etc. La passejada es va completar amb comentaris a l’entorn dels noms de casa.

Llavors vam pujar amb cotxe al santuari del Coll fent parada al coll de Nafrè, des d’on es van comentar altres aspectes referits a noms de lloc: el Clascar, el Cerver, el Part, els Aigols, pedra Jugadora, les Quatre Carreteres, la Tàpia, el camí Ral, el Ter, riera d’Osor, Osor, coll de Nafrè, Susqueda, Querós i Osormort –Santa Margariada de Vallors.
Ja al santuari del Coll vam gaudir de la visió de la vall d’Osor i l’orografia que l’envolta: el Coll, Sant Gregori del Toronal, Sant Benet o Portabarrada, Sant Miquel de les Formigues o de Solterra, puig d’Afrau, Rocacorbera, Sant Miquel de Maifrè, Santa Bàrbara, pla de Llancers, coll de Roscall, Santa Creu d’Horta, el sot del Perfundis, les Berbolades, can Bosc, la Coma…

La sortida va finalitzar amb un profitós dinar a Can Sidro amb plats de la comarca.

No comments:

Post a Comment