Wednesday, November 15, 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 21ου ΤΟΜΟΥ «ΟΝΟΜΑΤΩΝ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους αξιότιμους εταίρους της, τους συνεργάτες-συγγραφείς καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, για την πραγματοποίηση της έκδοσης του 21ου τόμου του περιοδικού «Ονόματα», τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία έκδοση του 20ού.

Ο τόμος -ο οποίος αποφασίστηκε ομόφωνα να αφιερωθεί στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Εταιρείας μας Χρ. Οικονομόπουλου- περιέχει τα Πρακτικά των δύο τελευταίων ονοματολογικών εκδηλώσεων της Εταιρείας μας, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί πριν από 7 χρόνια (κατά το 2010) στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται αφενός για την επετειακή Ημερίδα της Τριακονταετηρίδος, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση της Εταιρείας μας (1980-2010) από τον αείμνηστο Ιωάννη Θωμόπουλο, η οποία διεξήχθη στις 27 Ιανουαρίου 2010 και αφετέρου για τη Διημερίδα που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Γλωσσολογίας και πατέρα των εν Ελλάδι γλωσσολογικών σπουδών Γεώργιο Ν. Χατζιδάκι, η οποία διεξήχθη στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2010. Εκτός από τα προαναφερθέντα πρακτικά, στον τόμο περιέχονται επίσης υπό μορφή παραρτήματος τα περιεχόμενα των 20 πρώτων τόμων των «Ονομάτων» καθώς και ένα ακόμα ονοματολογικό άρθρο.

No comments:

Post a Comment