Wednesday, October 30, 2019

La llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura

link


Presentació del llibre
LA LLENGUA DEL PENEDÈS: DEL VOCABULARI I LA TOPONÍMIA AL FOLKLORE I LA LITERATURA


Vilafranca del Penedès
Auditori del Vinseum
19:00

Obra coordinada per Ramon Marrugat i Cuyas. Doctor en Filologia Catalana i
Joan Soler i Bordes. Llicenciat en Filologia Romànica i en Filologia
Catalana
Presentació a càrrec de: Pere Navarro Gómez
L’acte comptarà amb la presència de Montserrat Nadal i Milà, Cap del Servei del Foment de l’Ús del Català i la participació dels Castellers de Vilafranca, d’August Garcia i Miqui Giménez.
Organitzat per l’IEP
En conveni amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell
Comarcal de l’Alt Penedès i de la Fundació Privada Mútua Catalana
Amb la col·laboració de VINSEUM, Castellers de Vilafranca i Llopart

EL LLIBRE

El llibre “La llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura”, és fruit de les XXVI Jornades d’Estudis Penedesencs ( 21 d’octubre al 25 de novembre de 2016) que de manera itinerant va tenir com a seus, Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú, l'Arboç, Sant Quintí i Cubelles. Així mateix, es va inscriure en aquestes Jornades l'activitat "La Transversalitat en l'Art. La literatura i la llengua com a font d'inspiració de les altres arts"  a Llorenç del Penedès, tot i que aquesta activitat no es veu reflectida al llibre. 
Els treballs que recull el llibre són una aportació valuosa, en especial perquè, tal com ens diu Pere Navarro Gómez (Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili) al pròleg, fins aquell moment “els estudis sobre la llengua catalana al Penedès eren inexistents”.
La qualitat dels treballs i el reconeixement que mereixen els seus autors i les seves autores ho converteixen en un llibre de referència i de consulta, així com una base sobre la qual desenvolupar futurs i nous estudis sobre la llengua catalana al Penedès.

No comments:

Post a Comment