Thursday, November 14, 2019

Presentació de l’ "Onomàstica de l’antic terme de la Mussara"

SdO

L’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans acaba de publicat l’Onomàstica de l’antic terme de la Mussara, de Ramon Amigó, que va ser vicepresident de la nostra societat durant molts d’anys. La presentació serà a càrrec de Pere Navarro, professor de la URV i membre de la Societat d’Onomàstica.
Onomàstica de l’antic terme de la Mussara apareix pòstumament, vuit anys després de la mort de Ramon Amigó, i correspon a la versió que ell mateix va acabar d’enllestir l’any 2010. Com explica l’autor a la introducció, aquest darrer treball seu presenta molt pocs canvis respecte de la primera edició d’aquesta monografia onomàstica dedicada a la Mussara –publicada el 1963 amb el títol Els topònims del terme municipal i del poble de la Mussara–, uns canvis que se centren fonamentalment en una nova ordenació del corpus onomàstic, ara alfabètica, mentre que la primera havia estat organitzada temàticament, a més de la incorporació d’algunes precisions en la informació que ja hi constava.
Com indica Joan Anton Rabella en el prefaci: “El treball present és una mostra més del seu mestratge, plenament vigent, i al mateix temps també és un merescut homenatge a la persona, entranyable i rigorosa, i a la seva magnífica tasca, però també als seus paisatges, que retrobem aquí amb l’especial estima que sentia per la Mussara, a la qual va tornar una vegada i una altra, tant en els seus treballs com personalment”.
Data: Divendres 8 de novembre de 2019 a les 19.30 h.
Lloc: Sala Ramon Amigó del Centre de Lectura de Reus (Carrer Major, 15. 43201 Reus)
Web i contactehttps://www.centrelectura.cat

No comments:

Post a Comment