Wednesday, September 16, 2020

I Jornada de Toponímia de Menorca (25-26 September 2020)

 source

El Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis organitzen la I Jornada de Toponímia de Menorca





Amb el títol de «Menorca nom a nom», els propers 25 i 26 de setembre tindrà lloc, al Llatzeret de Maó, la I Jornada de Toponímia de Menorca, organitzada conjuntament pel Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis.

L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer el projecte i la metodologia de treball del Nomenclàtor de toponímia de Menorca iniciat ja fa onze anys, un projecte de recollida sistemàtica i normalització dels noms de lloc de l’illa que, després d’aquest temps, ha arribat a un punt d’inflexió important a causa de l’edat avançada de la gran majoria dels informadors i els problemes de finançament que posen en risc la seva viabilitat.

Per aquests motius, en aquesta jornada, oberta a tothom que estigui interessat en la toponímia de Menorca, s’explicarà quin és l’estat de la normalització de la toponímia a les Illes Balears, en relació amb el que es fa a Espanya i, més en general, a Europa i, en segon lloc, es pretén obrir un diàleg amb la societat menorquina sobre el present i el futur del projecte i sobre la necessitat de la participació ciutadana per aconseguir d’enllestir-lo.

Els ponents que participaran en la I Jornada de Toponímia de Menorca, que tindrà lloc en horari de capvespre al Llatzeret, seran Andreu Ramis, president del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears; Xavier Gomila, investigador principal del Nomenclàtor; Ricard Cots, responsable de l’IDE Menorca, i Marc Rosés, cap del Departament de Cartografia de l’IDE-SGI.

A part de les sessions de divendres 25, les persones inscrites podran participar en una excursió toponímica programada per al dissabte 26 pels voltants del Llatzeret.

La inscripció a la Jornada es pot fer des de les 10 hores de dia 10 de setembre fins a ales 00.00 h de dia 23 de setembre accedint a Menorca nom a nom. I Jornada de Toponímia de Menorca.

No comments:

Post a Comment