Wednesday, September 18, 2019

Curs sobre Onomàstica: «L’aplicació pràctica de l’onomàstica catalana»

Societat d'Onomastica

Aquest curs té l’objectiu de tractar els aspectes més significatius de l’aplicació pràctica de l’onomàstica catalana, tant de la toponímia com de l’antroponímia, en l’àmbit editorial, els mitjans de comunicació, l’assessorament lingüístic, la traducció, la senyalització, etc.
El curs pren com a punt de partida els aspectes conflictius i les consultes més habituals rebudes a l’Oficina d’Onomàstica de la Secció Filològica des del moment de la seva restitució l’any 1992 i s’adreça principalment als professionals de la llengua dedicats a l’assessorament, la correcció i la traducció.
A partir d’una introducció de caràcter teòric, les sessions dedicaran un interès especial als aspectes relacionats amb l’aplicació de la toponímia i l’antroponímia en els diversos camps i comptaran amb una segona part de caràcter eminentment pràctic.
El curs s’iniciarà el 29 d’octubre de 2019 i s’impartirà a les sales Puig i Cadafalch i Pi i Sunyer de l’IEC (carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona) durant cinc dimarts consecutius, de 16.00 a 18.45 h.
Professorat
Mar Batlle, tècnica de l’Oficina d’Onomàstica de la Secció Filològica (SdO)
Joan Anton Rabella, cap de l’Oficina d’Onomàstica de la Secció Filològica (SdO)
Ernest Rusinés Gramunt, cap d’Assessorament Lingüístic de la CCMA
Jordi Solé Travé, editor de l’ésAdir (portal lingüístic de la CCMA)
Joan Tort Donada, professor del Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de Barcelona (SdO)

No comments:

Post a Comment