Sunday, December 20, 2020

El projecte sobre l’onomàstica d’Assumpció Rehues guardonat amb el III Premi Ramon Amigó

 link

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la Universitat Rovira i Virgili, Cori Camps, van lliurar ahir a la tarda el III Premi Ramon Amigó i Anglès a Assumpció Rehues Estivill, que va presentar un projecte sobre l’onomàstica del Bruc (l'Anoia).

Aquest guardó està convocat per la Fundació URV, a través del Departament de Filologia Catalana, i el dota la Direcció General de Política Lingüística amb 6.000 €. Es concedeix a treballs de recerca que tinguin com a objectiu la confecció d’inventaris de noms de lloc i de persona i, de manera preferent, als treballs que ajudin a acabar de completar l’estudi de l’àrea geogràfica corresponent a l’àmbit de la Universitat Rovira i Virgili. En aquesta edició s’hi havien presentat 9 projectes.

La directora general de Política Lingüística va destacar que la tercera edició d'aquest premi hagi rebut propostes d’altres territoris del domini lingüístic, com ara de la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. També es va felicitar perquè el projecte premiat en la primera edició ja s'hagi editat.

Assumpció Rehues ha de desenvolupar el treball que ha resultat guanyador durant els dos propers anys, del qual en farà seguiment el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans.

No comments:

Post a Comment